ΤΟΥ TYLER DURDEN

Πριν από δύο εβδομάδες οι Κινέζοι και οι Ινδοί στρατιωτικοί ανακοίνωσαν ότι ο τελευταίος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών απέτυχε. Ο 13ος γύρος συνομιλιών κατέρρευσε αφού η Κίνα κατηγόρησε την ινδική πλευρά ότι διατύπωσε «μη ρεαλιστικά και παράλογα» Αιτήματα.

Έγινε ανάπτυξη αναβαθμισμένων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων . Η περιοχή έχει γίνει μάρτυρας συσσώρευσης, πολλών χιλιάδων στρατευμάτων εκατέρωθεν, ειδικά μετά τη σύγκρουση στην κοιλάδα Ladakh Galwan που σημειώθηκε στις 15-16 Ιουνίου 2020 – και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 Ινδών στρατιωτών και άγνωστου αριθμού Κινέζων της PLA .

Αναγνωρίζονται σε στρατιωτικές δηλώσεις ως αντιαεροπορικά πυροβόλα L-70 και εμφανίζονται ως απάντηση στην Κίνα που επιχειρεί μαχητικά αεροσκάφη από πολλαπλές αεροπορικές βάσεις μεγάλου ύψους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης από μικρά πολιτικά αεροδρόμια και την ανάπτυξη αεροδιαδρόμων στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ. Τα παλαιά πυροβόλα εξοπλίστηκαν και αναβαθμίστηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό και έχουν εκτιμώμενο βεληνεκές 3,5 χιλιομέτρων, ενώ βάλλουν με 300 βολές ανά λεπτό.

Ο Independent ανέφερε λεπτομερώς ότι “το Νέο Δελχί έχει αναπτύξει σύγχρονα πυροβόλα πυροβόλα Ultra Light Howitzer M777 μαζί με τα παλαιά, αλλά πλέον αναβαθμισμένα πυροβόλα L-70 Bofors στα ανατολικά σύνορά του κατά μήκος της Γραμμής Πραγματικού Ελέγχου (LAC)”. Είναι σπάνιο να μπορεί να αναπτυχθεί μια μονάδα πυροβολικού σε ύψος τουλάχιστον 15.000 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δεδομένου κυρίως της ακραίας υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτείται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ινδικού Στρατού Αεράμυνας, Λοχαγού Sarya Abbasi της Αεροπορικής Άμυνας του Στρατού, τα νέα πυροβόλα θα ενσωματωθούν με τις επίγειες δυνάμεις για να παρέχουν προηγμένη στόχευση υψηλής τεχνολογίας σε κάθε εισερχόμενη εναέρια απειλή. “Τα πυροβόλα μπορούν να καταρρίψουν όλα τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης, τα επιθετικά ελικόπτερα και τα σύγχρονα αεροσκάφη”, δήλωσε ο λοχαγός.

Πηγή: zerohedge.com

ΑΠΟΔΟΣΗ: Corfiatiko.blogspot.com

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.