ΥΓΕΙΑ

Η «ινδική» παραλλαγή του νέου κορονοϊού πιο μεταδοτική και ανθεκτικότερη στα εμβόλια

Η «ινδική» παραλλαγή του νέου κορονοϊού είναι πιο μεταδοτική και φαίνεται να είναι ανθεκτική στα εμβόλια κατά της Covid-19, επιδεινώνοντας την έκρηξη της πανδημίας στην Ινδία, προειδοποίησε χθες η δρ. Σούμια Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Για πρώτη φορά χθες Σάββατο, η Ινδία κατέγραψε πάνω από 4.000 νεκρούς εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες και περισσότερες από 400.000 νέες μολύνσεις, αλλά ειδικοί χαρακτηρίζουν αυτούς τους επίσημους απολογισμούς υποτιμημένους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Σουαμινάθαν, μια Ινδή παιδίατρος και ερευνήτρια, δήλωσε ότι η παραλλαγή B.1.617, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβρη, είναι αναμφίβολα ένας παράγοντας που επιταχύνει την πανδημία που βρίσκεται εκτός ελέγχου στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο.

Αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε να ταξινομηθεί από τον ΠΟΥ στη λίστα παραλλαγών που θεωρούνται πιο επικίνδυνες από την αρχική εκδοχή του ιού, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητάς της, της ικανότητάς της να υπερνικήσει τις άμυνες που παρέχει ο εμβολιασμός και λόγω των ποσοστών θνησιμότητας των προσβεβλημένων ασθενών, εκτίμησε η επιστήμονας.

Ωστόσο, η παραλλαγή από μόνη της δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως των νεκρών στην Ινδία.

Η κυβέρνηση της χώρας, όπως και σε άλλες μεγάλες καπιταλιστικές οικονομίες, δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς, αλλά και για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πεθαίνουν στις εισόδους των νοσοκομείων από έλλειψη ιατρικού οξυγόνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

[ΠΗΓΗ]

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΥΓΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ