ΤΟΥΡΚΙΑ

Η κυβέρνηση Ερντογάν σε απόγνωση-Ψάχνει μηχανικό για τουρκικό μαχητικό με αγγελία!

Σε τουλάχιστον δυο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες της Κυριακής υπήρχε ολοσέλιδη διαφήμιση – αγγελία, με την οποία η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητά Τούρκους μηχανικούς για να συνδράμουν στην κατασκευή του τουρκικού μαχητικού(!)

Η Τουρκία είχε έτσι κι αλλιώς (υπερ)φιλόδοξα σχέδια για να κατασκευάσει το δικό της μαχητικό αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, αλλά με τις αγγελίες φαίνεται ότι οι τούρκοι το έχουν πάρει απόφαση ότι F-35 δεν πρόκειται να… δουν, οπότε… «φτιάξτο μόνος σου».

Ωστόσο, τα πράγματα για τη σχεδίαση και την κατασκευή ενός σύγχρονου, και μάλιστα stealth, μαχητικού δεν είναι απλά. Απαιτείται το κατάλληλο λογισμικό και ηλεκτρονικά συστήματα, και τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό, ο κατάλληλος κινητήρας για τον οποίο απαιτούνται πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10 με 15, έρευνας και ανάπτυξης ώστε να κατασκευαστεί.

Επίσης, το αεροπλανοφόρο που θα φιλοξενούσε τους F-35 μένει χωρίς… αεροπλάνα, ενώ υπάρχει και θέμα ανταλλακτικών των F-16 που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν όπως τα ελληνικά…

Και τα προβλήματα για τους τούρκους δεν τελειώνουν εδώ. Το τουρκικό άρμα μάχης έχει επίσης ξεμείνει από κινητήρες λόγω του γερμανικού εμπάργκο για χερσαία συστήματα, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να έχει βγει στη γύρα για κινητήρα κινέζικο, ουκρανικό, κορεάτικο κλπ. Όσον αφορά τον κινητήρα του μαχητικού άραγε θα αποταθούν στον Πούτιν;

Πηγή: skai.gr

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΤΟΥΡΚΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ