ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Ευρωβαρόμετρο: Δεν τους εμπιστεύεται στην διαχείριση των κονδυλίων η κοινωνία

Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η τελευταία έρευνα του ευρωβαρομέτρου, που εμφανίζει τους Ελληνες πολίτες ιδιαίτερα επιφυλακτικούς έναντι στο πώς θα γίνει η διαχείριση των χρημάτων του προγράμματος Next Generation.

Οι Ελληνες ανησυχούν περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο για ζητήματα… διαφάνειας, αφού η ευρεία χρήση διαδικασιών fast track όλο το προηγούμενο διάστημα φαίνεται να έχει δημιουργήσει υποψίες ως προς τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των κονδυλίων. Το 89% των πολιτών ζητά διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείρισή του.

Το συγκεκριμένο εύρημα, εφόσον συνδυαστεί με το 53% των ερωτηθέντων που φαίνεται ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ως προς την χρήση των κονδυλίων, κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τους κρατούντες, καθώς κινείται αρκετά πάνω από τον μέσο όρο, που είναι στο 41%. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και το γεγονός οι Ελληνες πολίτες ανησυχούν περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο πολίτη για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο μπορεί να αναφλεγεί το επόμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη γραφιστική απεικόνιση της έρευνας η Ελλάδα είναι η μόνη κόκκινη περιοχή όσον αφορά την ανησυχία για τις συνέπειες της πανδημίας.

[ΠΗΓΗ]

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.