Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επίσκεψη στη γείτονα χώρα και έχει στην ατζέντα του συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και με τον ομόλογό του Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Νίκος Δένδιας θα μπει στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, το αποκαλούμενο «λευκό παλάτι» στις 15:00 ώρα Ελλάδας το μεσημέρι της Πέμπτης. Στη συνάντηση των κυρίων Ερντογάν και Δένδια θα είναι παρών και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συνάντηση Έρντογάν-Δένδια ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά. Το αίτημα έγινε μέσω της διπλωματικής οδού, από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν, αφού προηγουμένως ο Νίκος Δένδιας συζήτησε σχετικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με αγγλόφωνο τουρκικό ”TRT WORLD”, στη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου, θα τεθεί θέμα κυριότητας των ακατοίκητων νησίδων του Αιγαίου.

[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναζητούν διαθέσιμη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης καθώς παρακολουθούν τους κινδύνους του Omicron

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου τις τελευταίες ημέρες μελέτησαν πόση χρηματοδότηση έχουν στη διάθεσή τους ...

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.