Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί επίσκεψη στη γείτονα χώρα και έχει στην ατζέντα του συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και με τον ομόλογό του Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Νίκος Δένδιας θα μπει στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, το αποκαλούμενο «λευκό παλάτι» στις 15:00 ώρα Ελλάδας το μεσημέρι της Πέμπτης. Στη συνάντηση των κυρίων Ερντογάν και Δένδια θα είναι παρών και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συνάντηση Έρντογάν-Δένδια ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά. Το αίτημα έγινε μέσω της διπλωματικής οδού, από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν, αφού προηγουμένως ο Νίκος Δένδιας συζήτησε σχετικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με αγγλόφωνο τουρκικό ”TRT WORLD”, στη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου, θα τεθεί θέμα κυριότητας των ακατοίκητων νησίδων του Αιγαίου.

[ΠΗΓΗ]

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.