ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης: «Η Τουρκία είναι ένας πραγματικός σύμμαχος και εταίρος!»

Όπως σας αναφέραμε χθες ο μεταβατικός πρόεδρος της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι είναι ο πρεσβευτής που απέλασε το 2019 η Ελλάδα, για προφανείς λόγους σχετιζόμενοι με το τουρκολιβυκό ψευδομνημόνιο.

Τώρα και ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης, Abdul Hamid Mohammed που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου,αποδεικνύεται και αυτός άκρως φιλότουρκος, τονίζοντας μάλιστα πως “η Τουρκία είναι ένας πραγματικός σύμμαχος και εταίρος!”

Παρόλα αυτά την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως η εκλογή της κυβέρνησης, που έγινε στη Γενεύη, είναι “σημαντικό βήμα προς την ειρήνη.” Προσθέτοντας πως “συγχαρητήρια στη νέα ηγεσία. Όλοι οι φορείς πρέπει να στηρίξουν τη διαδικασία για δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο”.

Και όχι μόνο αυτό. Το ΥΠΕΞ εχθές με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό, ότι «υπό το φως» των εξελίξεων αναφορικά με την εκλογή του μεταβατικού Προέδρου του Συμβουλίου της Προεδρίας Μοχάμεντ Μένφι, αποφάσισε να προχωρήσει σε άμεση επαναλειτουργία της πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη.

Πηγή: defencenet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ