Στα κατεχόμενα βρίσκεται από τις 12 και μισή το μεσημέρι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα συμμετέχεται στα προκλητικά πανηγύρια για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και το show που θα ακολουθήσει στα Βαρώσια.

Μία ώρα νωρίτερα, στα κατεχόμενα έφθασε και ο Πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Τα προκλητικά πανηγύρια για την μαύρη επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους θα κορυφωθούν στις 12:30 με την στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ.

Αμέσως μετά, ο Τούρκος Πρόεδρος θα πάει στα Βαρώσια για τη μεγάλη… παράσταση και εν συνεχεία, το απόγευμα, θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊού στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Τις προετοιμασίες επέβλεψε ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έσπευσε στα κατεχόμενα για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι έτοιμα για την άφιξη του σουλτάνου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδεύεται από τον κυβερνητικό εταίρο του ηγέτη του κόμματος των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί καθώς και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο.

Θέλει να στείλει μηνύματα

Τόσο η τουρκική κυβέρνηση όσο και η ψευδοκυβέρνηση επενδύουν πολλά στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Με ένα προκλητικό και καλοστημένο show ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται να στείλει το μήνυμα ότι θεωρεί την κατεχόμενη Κύπρο ως την 82η επαρχία της χώρας του. Ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Πηγή: cyprustimes.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.