Την άποψη ότι η Τουρκία εκτίμησε λάθος τις κινήσεις τις κινήσεις της Αθήνας, εξέφρασε ο Αγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών ήταν ασφυκτικό για τον Ερντογάν, καθώς είχε γίνει πλέον σαφές ότι αυτές θα αφορούσαν μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.
Παράλληλα, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε σημαντικό λάθος καθώς είδε βραχυπρόθεσμα τις κινήσεις της Ελλάδας και εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση είτε θα αντιδράσει με στρατιωτική εμπλοκή είτε θα θα κρατήσει στάση απλού παρατηρητή. «Σε κάθε περίπτωση πίστευε ότι είτε θα περάσει το δικό του και θα ανοίξει η συζήτηση για τη Γαλάζια πατρίδα είτε θα δημιουργηθεί ένα θερμό επεισόδιο», τόνισε.

Συρίγος: Να καταλάβει η Γερμανία ότι η Τουρκία είναι απειλή για ΕΕ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας με τον διάλογο εντός ΕΕ και την ανάδειξη του ζητήματος ως ευρω-τουρκικού και όχι ελληνοτουρκικού έφερε σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν. Αναφορικά με τη στάση του Βερολίνου και την απροθυμία του να θέσει θέμα κυρώσεων, ο κ. Συρίγος είπε ότι η Γερμανία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Τουρκία αποτελεί μια απειλή για συνολικά όλη την Ευρώπη.

Πηγή: crashonline.gr

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.