Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Τεράστιο σκάνδαλο με αδιευκρίνιστες συνέπειες έλαβε χώρα στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Η ΜΙΤ είχε στήσει δίκτυο κατασκοπείας εναντίον των Αμερικανών και των υπολοίπων ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών αποσπώντας απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες.

Το δίκτυο φέρεται να δρούσε για αρκετά χρόνια. Kάποια στιγμή εντοπίστηκε, γκιουλενιστές δικαστές προχώρησαν την υπόθεση και ο Ερντογάν τους απέλυσε.

Το θέμα είναι πως μια άγνωστη, μέχρι τώρα, ιστορία διέρρευσε και αν το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για συντεταγμένη αποχώρηση από την Τουρκία.

Διότι αυτά που θα διαβάσετε και αναφέρονται στο φάκελο της υπόθεσης, είναι απίστευτα για κράτος-μέλος της Συμμαχίας.

Η ΜΙΤ είχε διαλύσει το Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ

Αμερικανοί αξιωματούχοι που είχαν αναπτυχθεί στο Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης στην Τουρκία έγιναν στόχος εγκληματικού δικτύου που είχε στήσει η ΜΙΤ.

Πιο αναλυτικά, ένα οργανωμένο εγκληματικό συνδικάτο ανέπτυξε ένα σχέδιο κατασκοπείας εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί στην Κωνσταντινούπολη ως τμήμα του Σώματος Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRDC).

Σύμφωνα με τον κατηγορητήριο Τούρκου εισαγγελέα τον Ιανουάριο του 2013, ο γνωστός Συνταγματάρχης, Coşkun Başbuğ, που εργαζόταν για την τουρκική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών σχεδίασε ένα πλάνο για την συλλογή πληροφοριών από αξιωματούχους του 3ου Σώματος Στρατού, στο Αρχηγείο στην περιοχή Şişli. Το σχέδιο είχε στόχο την μονάδα NRDC.

Το εγκληματικό δίκτυο είχε στοχοποιήσει τους Αμερικανούς και τους αξιωματικούς του ΝΑΤΟ στην βάση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το εγκληματικό δίκτυο χρησιμοποιούσε για τις ενέδρες τους κυρίως γυναίκες που παγίδευαν τους Αμερικανούς και με σκοπό το σεξ αποσπούσαν πληροφορίες και απόρρητα έγγραφα.

Υπήρχε ειδική σχεδίαση και δομή και εστίαζαν στους Αξιωματικούς του ΝΑΤΟ

Έξι Τουρκάλες, που είτε εργάζονταν για τον τουρκικό Στρατό ή είχαν κάποια σχέση με τον στρατιωτικό τομέα δούλευαν για το εγκληματικό συνδικάτο που έστησε η ΜΙΤ.

Το δίκτυο είχε βοήθεια από ένα Τούρκο αξιωματικό που είχε σχεδιάσει την οργάνωση και την εκτέλεση πριν δώσει τα ηνία στον Başbuğ.

Το δίκτυο χρησιμοποιούσε μια γυναίκα με το όνομα “Tuğba Ozangüç” που εργάζονταν για το σύστημα πληροφόρησης της βάσης και είχε πρόσβαση σε όλα τα είδη φακέλων του προσωπικού.

Ένα ακόμη μέλος του δικτύου της ΜΙΤ, ήταν η “Ayban Suner”, Τουρκάλα που εργάζονταν πάνω στους φακέλους του αμερικανικού προσωπικού

“Με τις γνώσεις της πάνω στις ξένες γλώσσες, δρούσε ως σύνδεσμος με τους Αμερικανούς αξιωματικούς” αναφερόταν στο κατηγορητήριο.

Ένας τραπεζίτης με το όνομα “Seçil Keskin” ήταν επίσης “asset” για το δίκτυο της ΜΙΤ.

Εργαζόταν πάνω στις τραπεζικές και χρηματοοικονομικές πληροφορίες για το στρατιωτικό προσωπικό καθώς και για το τραπεζικό λογαριασμό του 3ου Σώματος Στρατού.

Μια ακόμη γυναίκα, η Özlem Çukurtepe, ειδικός δικτύων και ΙΤ εργαζόταν για το πληροφορικό σύστημα διαχείρισης (Otomatik Bilgi İşlem, OBİ) στην Ακαδημία Πολέμου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Ozangüç, τον αρχηγό της ομάδας.

Ο Selin Kongür ήταν ο ψυχολόγος της βάσης και γνώριζε τα ψυχολογικά προφίλ του προσωπικού.

Μάζευε πληροφορίες για τις αδυναμίες των αξιωματικών του 3ου Σώματος Στρατού. Είχε πολύ καλή σχέση με την 6η γυναίκα με την ονομασία “Filiz”.

Η εγκληματική οργάνωση είχε 2 σχέδια δράσης:

Το πρώτο σχέδιο περιελάβανε οργάνωση πάρτι. Καλούσαν αξιωματικούς για διασκέδαση, μάθαιναν τα αδύνατα σημεία τους υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στο δεύτερο μέρος του σχεδίου, πήγαιναν αξιωματικούς του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ που είχαν πεισθεί να κάνουν σεξ, σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία ή ειδικά σπίτια που υπήρχαν κρυφές κάμερες. Κατέγραφαν την ερωτική πράξη και έπειτα τους εκβίαζαν.

Η οργάνωση είχε και σύστημα ανταμοιβής. Οι 3 γυναίκες Ozangüç, Kongür and Keskin έκαναν εκπληκτική δουλειά στην συλλογή πληροφοριών και εγγράφων για το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό. Υπήρχε ειδικό σημείωμα να ανταμειφθούν αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Τα ονόματα δύο Αμερικανών αξιωματικών (C.S. και P.M.K.,) αναφέρονταν στα έγγραφα.

Το στικάκι που βρέθηκε στο σπίτι του Özkaynak ονομάστηκε “Coco”, ένα κωδικό όνομα για τον Başbuğ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τις τηλεφωνικές συνδέσεις που περιλαμβάνονται στα αρχεία αποδεικτικών στοιχείων.

“Εγκέφαλος” ο Başbuğ

Φαίνεται ότι ολόκληρο το σχέδιο εκτελέστηκε από τον Başbuğ, ο οποίος είχε εμπειρία από τη στρατιωτική του καριέρα και στενές σχέσεις με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT.

Ο Başbuğ επέβλεπε το σχέδιο μέσω του εσωτερικού του συνδέσμου στη βάση, Atilla Boğuşlu, αξιωματικού της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων που ανήκε στο NRDC εκείνη την εποχή.

Στα έγγραφα ο Boğuşlu περιγράφεται ως «ένας αξιόπιστος άντρας που διαβιβάζει πληροφορίες μέσω της Angelica [μια γυναίκα συνοδός]». «Νιώθει ότι τον ακολουθεί. Πρέπει να ελεγχθεί. Έκανε κάτι τρομακτικό. Αυτές τις μέρες, κάνει μόνο σπάνιες επαφές. Φέρνει πληροφορίες από όπου μπορεί χωρίς να διακινδυνεύσει τον εαυτό του. Αγαπά τα πάρτι » σύμφωνα με την αναφορά που υπήρχε γιαυτόν.

Απέλυσε τους δικαστές ο Ερντογάν

Η ποινική διερεύνηση και εκτέλεση των ποινών εναντίον του δικτύου της συμμορίας που είχε στήσει η ΜΙΤ, ακυρώθηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Φεβρουάριο του 2016 και όλοι οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πολλοί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στον τουρκικό στρατό παίρνοντας και προαγωγή!

Μάλιστα ο Ερντογάν τιμώρησε επίσης τους εισαγγελείς και τους αρχηγούς της αστυνομίας που εξέθεσαν τη συμμορία και διερεύνησαν τις δραστηριότητές τους.

Οι περισσότεροι από τους ανακριτές που εμπλέκονταν στην αποκάλυψη της συμμορίας εκκαθαρίστηκαν ή φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση.

Και το ερώτημα πλέον, είναι τι έρχεται στις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ και αποκαλύφθηκε η υπόθεση αυτή τώρα;

O Coşkun Başbuğ,
O Bilgin Özkaynak
Η Narin Korkmaz μέλος της συμμορίας που έστησε η ΜΙΤ

Πηγή: warnews247.gr

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.