ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Την απόλυση των εργαζομένων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν ζητάει ο Αδ. Γεωργιάδης

Την απόλυση των εργαζόμενων που δεν έχουν εμβολιαστεί συνέστησε κυνικά στους εργοδότες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης, επιδιώκοντας να …«κλέψει» λίγη από τη δόξα του συνάδελφου του υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη.

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεώς του», δήλωσε στην ΕΡΤ1.

Θέλοντας να γίνει ακόμα πιο σαφής, πρόσθεσε: «Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Για τα self tests δήλωσε ότι «θα διανέμονται και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων και ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο».

Πίσω από τους αναγκαίους εμβολιασμούς, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας και τις ευθύνες της για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, ανοίγοντας συν τοις άλλοις επικίνδυνους δρόμους για την άσκηση του «διευθυντικού δικαιώματος»…

Η δήλωση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς επιστολής που έστειλε στη διοίκηση της τράπεζας η πλειοψηφία του Συλλόγου των εργαζομένων στην Alpha Bank, με την οποία της ζητάει να ασκήσει το «διευθυντικό της δικαίωμα» προκειμένου να θέσει σε αναγκαστική άδεια και να κόψει τους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Μόλις χθες, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «ουδείς μπορεί να απαγορεύσει» σε κάποιον επιχειρηματία να δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

[ΠΗΓΗ]

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ