ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είναι ταφόπλακα και δεν επιδέχεται βελτίωσης

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας συζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, με τη δημοσιογράφο Βάνα Πετούρη στην εκπομπή «Επτά» της κρατικής τηλεόρασης.

Στη συζήτηση συμμετείχε, επίσης, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλου.

Η Λ. Κανέλλη επισήμανε ότι πρέπει να βελτιωθεί η πληροφόρηση που σχετίζεται με την ανάγκη του εμβολιασμού. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού, επισημαίνοντας τον «ηρωϊσμό» τους λόγω των συνθηκών που δουλεύουν με τόσες ελλείψεις.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, σχολίασε ότι η χώρα είναι σε συνθήκες εμπλοκής, όσο είμαστε στο ΝΑΤΟ και η ΝΑΤΟική οικογένεια μας στοχοποιεί ως χώρα. Ενώ σημείωσε ότι ένας διάλογος που οδηγεί σε διαμοιρασμό στο Αιγαίο, την Κύπρο και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο κι εκεί οδηγούνται τα πράγματα και από τις προηγούμενες ακόμα κυβερνήσεις.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είπε ότι «είναι ταφόπλακα και δεν επιδέχεται βελτίωσης», προσθέτοντας ότι ακόμα και οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση από την ώρα της διαβούλευσης μέχρι που το κατέθεσε είναι επί τα χείρω για τους εργαζόμενους. Παρομοίασε μάλιστα την κυβέρνηση με τον Ηρακλή που έπνιξε τα φίδια στην κούνια, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «την έχει δει Ηρακλής» και θέλει να συμπιέσει την ελευθερία των εργαζομένων και την ελευθερία του συνδικαλισμού… «Την Πέμπτη δεν θα κινηθεί τίποτα, η απεργία είναι γενική και δεν μπορεί να την πάρει κανένας πίσω» επισήμανε η Λ. Κανέλλη τονίζοντας ότι θα υπάρχει μεγάλη μαζικότητα.

Πηγή: 902.gr

Comments are closed.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ:ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ