ΥΓΕΙΑ

Ξέχασε τα Κίνητρα σου. Εστίασε σε αυτό…

Πάρης Παπαχρήστος
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Στην προσπάθειά σου να αλλάξεις προς το καλύτερο, πιθανότατα έχεις διαβάσει βιβλία σχετικά με τα Κίνητρα και τις Διατροφικές Συνήθειες. Ίσως έχεις διαβάσει ακόμη και για τη Διατροφική Συμπεριφορά.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αλλαγή της συμπεριφοράς σου.
Και εξηγώ…

Ένα σύνολο «πρέπει» ή οδηγιών δεν είναι στρατηγική.
Διαβάζοντας άρθρα στο διαδίκτυο δεν είναι στρατηγική.
Οι αρχές της συμπεριφοριστικής ψυχολογίας δεν περιλαμβάνουν στρατηγική.
Η αναμονή έως ότου «είσαι έτοιμος/η να αλλάξεις» δεν είναι στρατηγική.
Η θέληση για την ενίσχυση των κινήτρων σου δεν είναι στρατηγική.

Πρόσθεσε τη Στρατηγική στα Κίνητρα σου

Μια σωστή στρατηγική σου περιγράφει από πού να ξεκινήσεις και τι ακριβώς βήματα οφείλεις να κάνεις με την πάροδο του χρόνου.

Με μια τέτοια στρατηγική στα κίνητρα σου, μπορείς να σχεδιάσεις ουσιαστικές αλλαγές στη διατροφή σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να γίνεσαι μάντης για κάθε επόμενο βήμα. Η στρατηγική σε καθοδηγεί. Στην πορεία, εάν κάποιο βήμα δε λειτουργεί για σένα, μια καλή στρατηγική θα σου δώσει εναλλακτικά βήματα. (“Εντάξει, αυτό το βήμα δε λειτούργησε; Λοιπόν, ας κάνουμε…”)

Έχω σχεδιάσει μια Στρατηγική για σένα

Μάθε να Ζυγίζεις Λιγότερο. Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σου ορισμένα στοιχεία αυτής της μεθοδολογίας. Διαβάστε τη συνέχεια στο: diaitologos.com

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Comments are closed.