Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, την αποστολή δύναμης προστασίας των αμάχων Παλαιστινίων.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στη Κωνστανινούπολη σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Τύπου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ένταση στην Ιερουσαλήμ, καθώς και την παραγγελία της Τουρκίας για εμβόλια Sputnik V, η οποία ακόμη εκκρεμεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ που βασίζεται σε Reuters και AFP o πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει την ανάληψη διεθνούς δράσης εναντίον του Ισραήλ.

Ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν πως η διεθνής κοινότητα πρέπει «να διδάξει ένα αποτρεπτικό μάθημα» στο Ισραήλ και πρόσθεσε πως η Άγκυρα εργάζεται προκειμένου να κινητοποιήσει την αντίδραση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης να γίνει εργασία για την αποστολή διεθνών ειρηνευτών στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην προστασία των Παλαιστινίων, μια πρόταση που έχει κάνει η Τουρκία από το 2018.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσαν σε «αποκλιμάκωση» στη νέα φονική σύγκρουση ανάμεσα στη Χαμάς και το εβραϊκό κράτος.

«Εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για τις μάχες που συνεχίζονται, τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών», ανέφερε η ρωσική προεδρία. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσαν τα μέρη σε αποκλιμάκωση των εντάσεων».

[ΠΗΓΗ]

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.