Μεγάλη πιθανότητα εξέγερσης στον τουρκικό στρατό βλέπει το πρακτορείο Avia.pro. Η απόφαση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να στείλει τον τουρκικό στρατό απέναντι στα ρωσικά, συριακά και ιρανικά στρατεύματα στη Συρία οδήγησε σε κρίση στις τάξεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τον τουρκικό στρατό σάρωσε ένα κύμα δυσαρέσκειας για τις ενέργειες του Τούρκου προέδρου, αφού στην πραγματικότητα, η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα (η Ρωσία δεν θα το επιτρέψει), αλλά η πιθανότητα σύγκρουσης με χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν είναι πολύ υψηλή», αναφέρει το Avia.pro.

Επιπλέον, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι μισθοί των μισθοφόρων που υπηρετούν στο πλευρό της Τουρκίας έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί στο εγγύς μέλλον, τότε μια πραγματική ταραχή στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αρκετά πιθανή.

«Οι αξιωματικοί φεύγουν μαζικά από τον τουρκικό στρατό γιατί κανείς δεν θέλει να εκτελέσει τις εντολές του Ερντογάν λόγω των φιλοδοξιών του να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία», σημειώνεται.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη κατάρρευση της τουρκικής λίρας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, όπως είχε ήδη παρατηρηθεί πριν από αρκετά χρόνια, αφού στην πραγματικότητα ο ίδιος ο Ερντογάν ευθύνεται για την κατάσταση», τονίζεται από τους Ρώσους.

[ΠΗΓΗ]

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης και άρθρα από τους αναγνώστες του με στόχο την ενημέρωση. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η πηγή του.

Share.

Το Sahiel.gr, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, επίσης περιλαμβάνει άρθρα άλλων (εξωτερικών) ειδησειογραφικών πηγών μέσω αναδημοσίευσης από άλλες ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Στο τέλος κάθε τέτοιου άρθρου αναγράφεται ευκρινώς η Πηγή του.